divendres, 3 de maig del 2013

ASSEMBLEA GENERAL. Comissió de menjador.

L'AMPA és la responsable de la gestió del menjador escolar.
Contracta l' empresa que faci el menjar i ofereixi monitoratge. 
Té cura que la cuina estigui en condicions.
 I gestiona el cobrament dels dinars i el pagament als proveïdors. 
 
Es calcula que utilitzen el servei de menjador una mitjana de 78 nens cada dia. El dia que hi ha hagut menys nens s’ha arribat als 55 alumnes, i el màxim han estat 108 alumes. Ara mateix hi ha dues monitores que s’ocupen de  Educació Infantil, dues monitores que s’ocupen de Primària i una monitora que porta els alumnes d’ESO.  Als fogons hi ha una cuinera.  Les monitores no han detectat, fins ara, cap incidència destacable. No hi ha problemes de comportament greus i, en tot cas, es vehicula a través d’informes periòdics d’incidències.

Continuem amb la mateixa empresa, Natural Cuina. Aquest any s’han rebut altres ofertes interessants, però s’han desestimat perquè eren més cares.  Natural Cuina, ofereix productes ecològics i de proximitat, però sobretot són de la zona del Maresme, ja que és d’aquesta comarca. Tenint en compte que el Moianès és un territori on hi ha molts productors agroalimentaris de qualitat, s’ha demanat a Natural Cuina que estudií incloure aliments de la zona en els seus menús. L’AMPA li ha passat una llista de productors del Moianès per tal que s’hi pugui posar en contacte.   

En l’actual menú es fomenta el consum de verdura i fruita i es posa molt interès en que sigui equilibrat.  També es fa un suggeriment de sopar, per tal que a casa ho tinguem més fàcil a la hora d’elaborar el menú diari. Sembla que els alumnes estan acceptant bé la majoria de plats. Si hi ha algun dubte sobre el menú, ens el podeu fer arribar a l’AMPA i farem la consulta a l’empresa.

*MILLORES.  L’AMPA ha pogut finançar el canvi de l’escalfador de gas, la reparació de la fregidora i la compra de culleres i gerres d’aigua. En els propers mesos s’ha de canviar la campana de la cuina. En aquest cas la despesa va a càrrec de l’Ajuntament, que ha de rebre una subvenció per fer aquestes obres.

*SUBVENCIONS PÚBLIQUES. Hi ha una partida important de diners que l’AMPA podria utilitzar per a invertir en millores de la cuina i el menjador. Però els constants retards en el pagament de les subvencions públiques, tant pel transport escolar com de beques menjador, fa que els diners s’hagin d’utilitzar com a coixí per poder anar pagant a l’empresa concessionària.  La Generalitat deu a l’AMPA el segon trimestre en concepte de “transportats” i el primer i el segon trimestre de beques menjador. Per entendre’ns, l’AMPA avança aquests diners, comunica a la Generalitat quants alumnes “transportats” o becats s’han quedat a dinar i mesos després rep el pagament.
Per ara es va trampejant aquesta situació.  L’AMPA és solvent però no pot utilitzar els diners per fer inversions.  Es limita a fer petites compres, sempre a demanda de les monitores.  Per ara el marge econòmic s’utilitza de coixí. El problema pot venir si la Generalitat retarda encara més els seus pagaments, que ara ja són de cinc mesos. Si passa això es podria valorar que les famílies que reben subvencions per transport o beques avancessin la seva part i, en cobrar de la Generalitat, se’ls donarien els diners.  

*PREGUNTA.  Alguns pares demanen si la Dolors, la nostra conserge, pot entrar una mica abans de les nou del matí per poder atendre els alumnes que paguen els dinars en efectiu.  A vegades es formen cues i els nens arriben tard a classe o les famílies a la feina.  La Dolors, però té un horari concret i unes tasques prèvies abans d’entrar a l’escola, com obrir l’ESO. S’informa a les famílies, però, que hi ha l’opció de domiciliar el pagament. Encara que l’alumne es quedi només un dia al mes, es pot utilitzar aquest procediment, que és còmode. Només cal comunicar un número de compte als encarregats del menjador de l’AMPA.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Vols fer un comentari?