dimecres, 19 de febrer del 2014

UN ESCRIPTOR MOLT INTERESSANT

Carl Honoré és un escriptor, periodista i comentarista escocès. S'ha especialitzat en el moviment "Slow", aquell que diu que les coses, fetes amb calma i sense presions, surten millor. Honoré ha publicat molts articles a diaris i revistes de prestigi internacional. I s'ha donat a conèixer sobretot amb dos llibres:
"El elogio de la lentitud" i
"Bajo presión".

 Així defineix el periodista el seu treball:  
"Presionem tant als nostres fills que no els deixem escollir el seu camí."

Us recomanem els dos llibres d'aquest autor. Però especialment "Bajo presión", editat per RBA. El podeu trobar a la biblioteca de Moià o demanant-lo al Bibliobús de Castellterçol.

I què hi diu la contraportada de 'Bajo presión?:

"Durant generacions créixer va ser una feina fàcil. Anaves a l'escola unes hores al dia, practicaves esport i tenies alguna afició. I la resta de temps jugaves. O potser somniaves despert. Carl Honoré explica com el nostre enfoc modern de la infància és tot un fracàs: els nostres fills estan més obesos, miops, més deprimits i més medicats que en qualsevol generació anterior. Fent servir els nens com a forma de reviure la nostra pròpia vida o per compensar les nostres frustracions personals, hem destruït la màgia i la inocència de la infantesa. 'Bajo presión' no és un manual per a pares sinó una crida a l'acció: podem fer-ho millor. Per aconseguir-ho cal desaccelerar el ritme, rebaixar la tensió i l'angoixa, prescindir de la competitivitat i crear espais existencials i de relació on hi sigui possible la vida exigent, emotiva i pròpia."

'Bajo presión' reclama calma, molta calma, i l'autor insiteix en la necessitat de perdre la por, confiar en un mateix i en la pròpia capacitat per educar. En voleu més dades?  Podeu llegir l'entrevista que fan a Carl Honoré en el següent enllaç.


http://www.escuelapublica.info/IMG/pdf/Carl_Honore_Bajo_Presion.pdf

2 comentaris:

  1. Fantàstic article, inmillorable ressenya el link de l'entrevista que heu penjat ....
    De lectura OBLIGATORIA per tot el personal docent de l'escola, amb especial atenció pels d'infantil i primària, i a poder ser, extensible a totes les ments pensants del nostre estimat departament d'Ensenyament de la Generalitat.

    ResponElimina
  2. Realment interessant l'entrevista...
    Gràcies per compartir-la!

    ResponElimina

Vols fer un comentari?