dilluns, 12 de maig del 2014

ASSEMBLEA 7 DE MAIG DE 2014

El passat dimecres 7 de maig vam fer una assemblea extraordinària amb l’objectiu de donar a conèixer a tots els pares de l’escola el procés realitzat per la Junta actual per tal d’avançar en els tràmits per a la realització d’un nou edifici per la nostra escola. L’hem penjat al blog per que tothom hi pugui tenir accés i si algú en necessita una còpia la pot demanar a qualsevol membre de la Junta.

A l’assemblea hi van assistir una trentena de pares i mares molt predisposats a escoltar i participar en tema tan important per l’educació dels nostre fills.
La reunió va començar amb la benvinguda per part d’en Jordi Coll, el president de l'AMPA. Griselda Guiteras va exposar a tots els assistents el procés que hem seguit per tal d’intentar aconseguir el que ja fa anys que es necessita i es demana, una ubicació per a una escola nova per als nostres fills.

Aquest procés es va iniciar amb reunions individuals amb cada grup polític.  Vam parlar amb els representants de cada grup i tots es van comprometre amb el projecte. El resum és que TOTS van acceptar fer reunions conjuntes. La primera reunió conjunta amb els tres grups va ser el 12 de desembre de 2013 i va servir per concretar quatre possibles espais per ubicar una nova escola. Val a dir que tots tenien pros i contres i que, per tant, prendre una decisió no és fàcil. Després d’aquesta reunió n’hi ha hagut tres més fins al mes d’abril. En totes les reunions es va intentar arribar a uns acords per concretar l’emplaçament per la nova escola. Però no hem aconseguit el nostre objectiu de fer-ho amb un acord unànime de tots els grups polítics de l’Ajuntament de Castellterçol. Ara mateix l'equip de govern defensa la opció de rehabilitar el centre actual i ampliar-lo amb un edifici nou dins del mateix recinte, un espai que creixeria amb part dels terrenys de la residència d'avis i del Bosquet de Can Sedó. Els dos grups de la oposició diuen que recolzaran el què decideixi la majoria, però no veuen clara aquesta opció. Argumenten que els falta informació per valorar si el lloc és el més adequat. S'ha demanat reiterades vegades a l'Ajuntament que aporti dades sobre les diferents ubicacions possibles, però per ara no s'han donat.  

Després d’exposar a tots els pares aquest llarg  procés en Josep Pratdesaba i en Marc Romero van iniciar l’exposició d'un power point amb la informació que la Junta ha pogut recollir sobre els possibles emplaçaments de l'escola. Aquest document ja es va ensenyar als tres grups polítics i era important exposar-lo també als pares perquè poguessin opinar i exposar les seves argumentacions.

AQUEST DOCUMENT, AMB MAPES I DADES DELS CINC LLOCS POSSIBLES, EL PODEU CONSULTAR EN EL SEGÜENT 'POST' DEL BLOG. 

Després de donar tota la informació als assitents es va començar un llarg debat per escoltar les opinions de tothom. En les exposicions dels pares hi havia dues postures. Algunes persones defensaven l’opció de fer més pressió per tal que des del Consistori municipal TOTS ELS GRUPS POLÍTICS  es posin d’acord i defensin una ubicació sense posar-hi problemes. Una altra postura defensava que ELS PARES PRENGUIN LA DECISIÓ i aquesta la defensin tots els grups del consistori.

Finalment i després de debatre l'assemblea va arribar a les següents conclusions: 

-És molt important tenir opcions per millorar l’equipament educatiu de Castellterçol.
-Els partits que estan a l’ajuntament han de resoldre quin serà el futur del nostre institut-escola.
-I per últim els pares i mares assistents a l’assemblea van valorar les vies de solució proposades des de la Junta i van demanar:
o   que tots els grups polítics compareguin davant de l’assemblea,
o   que l’equip de govern aporti informació per poder valorar la opció preferent i la resta de possibilitats. 
o   que les forces de l’oposició presentin la informació que tinguin de les propostes plantejades des del seu grup polític.
o   que això sigui en un termini de quinze dies.

I així es va finalitzar la reunió.

Des de la Junta hem publicat al blog l’escrit presentat a les famílies que varen assistir a l’assemblea, incloent aspectes sorgits durant el debat que entenem va ser molt profitós. També podeu consultar el power-point amb les ubicacions. 
Volem felicitar a les famílies per la seva participació i clarividència respecte aquest tema que tenia la Junta de l’Ampa una mica desil·lusionada.



I ARA EL PROPER PAS: 

Aquesta reunió amb els tres grups polítcs ja està concertada.  Tindrà lloc el

 dimecres  21 de maig a les 9h del vespre!

És una reunió important per  l’educació dels nostres fills, esperem ser el màxim de mares i pares.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Vols fer un comentari?