divendres, 3 de maig del 2013

ASSEMBLEA GENERAL: Campanyes de protesta contra la retallada de serveis públics

Durant l'assemblea es van presentar dues campanyes a les quals se'ns ha demanat que
donem suport. Es van escoltar les propostes i es va valorar la manera de col·laborar-hi.
 
 
*Campanya Dimarts Grocs  A causa de les retallades els mestres han començat a fer diversos actes de protesta. Al principi de curs ja van penjar un cartell explicatiu de tots els problemes i perjudicis que està patint l'escola a causa de les retallades en l'educació.  A  l'escola de Castellterçol s’ha optat també per fer els “dimarts grocs”, que consisteix en lluïr una samarreta groga de protesta aquest dia concret de la setmana. Els mestres ens demanen si podem fer difusió d’aquesta campanya i animar els pares a comprar la samarreta per portar-la els dimarts. La podreu trobar fàcilment a Internet. És una manera de visualitzar la nosra preocupació pel futur de l'escola pública i que els nostres fills vegin que ens preocupem pel futur de la seva eduació.
Hi ha, però, moltes altres coses que podem fer per reivindicar i exigir una escola pública de qualitat. Des de molts centres de Catalunya s'estan fent multitud d'actes en contra de les retallades: acampades, concerts, xerrades, etc...
Per ara, nosaltres no hem engegat cap iniciativa. I potser és el moment. En aquest cas es podria constituir un grup de pares/mares que coordinés, conjuntament amb l'AMPA, una agenda d'activitats. S'ha proposat que hi hagi un taulell d'anuncis on penjar les idees i convocatòries que van sorgint arreu del país. Seria una manera de donar a conèixer tot aquest moviment de protesta.   
Us animem a que participeu en la constitució d'aquest grup de treball en contra de les retallades.


*Biblioteca Municipal i altres serveis públics. L’AMPA de la Llar d’Infants l’Espurna ens va demana si volíem participar en una protesta contra les retallades de serveis públics, en especial la biblioteca municipal. Consistiria en anar a la plaça Vella i passar-se una estona llegint davant el local tancat. La reivindicació es faria amb el lema: “ Volem una vila amb biblioteca, volem una vila amb serveis públics.”  
Sembla ser que actualment hi ha el projecte de convertir l'antiga biblioteca en una sala de lectura. És una idea que estarien tirant endavant la regidoria de Cultura i la Diputació de Barcelona i de la qual se n'ha parlat ja en un ple municipal.

L'assemblea, però, va decidir que la protesta es feia contra les retallades de TOTS els serveis públics. Per tant, que valia la pena donar suport a la convocatòria. Al mateix temps, però, també es demanarien explicacions a la regidoria de Cultura sobre aquest nou projecte. De fet, tot just l'endemà de la reunió, la regidora Anna Fornells es va posar a disposició de l'AMPA per parlar del tema. Quan tinguem més detalls d'aquest projecte, doncs, us ho farem saber.

Igualment es va enviar a les famílies la convocatòria de l'AMPA de l'Espurna per manifestar-se a favor d'uns uns serveis públics dignes i que no es retallin més.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Vols fer un comentari?